• Miód manuka 500g 12+

Symbol: mio-man-500g-12
190.80
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48h
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 10
Kurier InPost 10
Kurier DPD 14
Kurier GLS LUB DHL 15
Kurier DHL 17.84
Kurier InPost Pobranie 18
Poczta Polska 18.45
Poczta Polska (Pobranie) 24
Dostępność Mało

BRAK

Zostaw telefon
Miód Manuka powstaje z nektaru kwiatów rośliny rosnącej w Nowej Zelandii. Spośród innych gatunków miodów wyróżnia się zawartością związku zwanego metyloglioksalem, który wykazuje silne właściwości antybakteryjne. Z tego względu miód manuka jest pomocny w leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy, infekcji bakteryjnych oraz problemów skórnych.
Czym kierować się przy wyborze miodu manuka?
Dostępne na rynku miody manuka są oznaczane przez producentów najczęściej skrótami UMF/NPA/MGO. Oznaczenie to zostało utworzone przez organizację UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association), która bada każdą partię miodu i nadaje jej oryginalny czynnik UMF®, w zależności od jego wykrytej siły antybakteryjnej. Oznaczanie to jest więc sprawdzoną informacją dla konsumentów o antybakteryjnych właściwościach wybieranego miodu.
Oznaczenia miodu manuka stosowane w określaniu jego antybakteryjnych właściwości:
UMF 5+ (niska siła miodu) UMF 8+ (niska siła miodu – przeznaczony dla dzieci) UMF 10+ (średnia siła miodu) UMF 15+ (wysoka siła miodu) UMF 20+ (najwyższa siła miodu)
Oznaczenie KFactor określa stężenie pyłku kwiatowego krzewu Manuka, zawartego w miodzie, badanego z użyciem atomowego rezonansu magnetycznego.
Wartość MGO i UMF jest przeliczana i przyjmuje się dla UMF16+ odpowiednio 548+ MGO.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci